Борисов е депозирал отказа си от имунитет

Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет – тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков и днес вече го е завел. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Днес БСП възнамеряваха отново да внесат точката с искане за имунитета на Борисов, ако в деловодството на парламента все още не е депозирано писмено искане за освобождаване от имунитет. 

От думите му стана ясно още, че ГЕРБ ще обявят кандидата си за кмет, когато започне предизборната кампания.

„Служил съм в пожарната по времето на ръководителите на Държавна сигурност и знам какви бяха. Мен не могат да ме заблудят. Приказките за червените куфарчета не съм ги измислил аз.

Аз още марширувах по плаца, когато се говореше за червени куфарчета, червени мобифони и всичко останало“, заяви той в отговор на въпрос за номинирания кандидат за кмета на София от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Борисов обясни, че ще кажат техния кандидат за градоначалник на София, когато му дойде времето.

„Господин Денков, когато похвали правителството на Кирил Петков и Асен Василев, пропусна вицепремиерът Корнелия Нинова. Защото от вчерашните ми разговори и на четири очи с президента Зеленски и с външния министър и останалите колеги разбрах, че ние през тези години сме изнасяли огромно количество оръжияКак е прикривано, най-вероятно през комисионерите, оставам на интелигентността на българските граждани. Факт, че тогава е изнасяно огромно количество оръжия. Не директно за Украйна, с посредници, това, което е най-голямата им специалност. И всъщност вчера това, което стана е, че елиминирахме посредниците“, разкри Борисов.

Беше доста забавно, настроението беше много хубаво и действително с Кирил Петков бяхме заедно. И именно преглъщайки и его, и, как го нарича – самовлюбеност, показахме, че заедно можем да постигнем успех“, разказа Борисов за вчерашната среща с президента на Украйна, на която присъстваха и ръководствата на партиите в НС, без „Възраждане“ и БСП.

Според него срещата е била успешна, особено в сравнение с разговора с Румен Радев, обясни той.

Борисов благодари на Зеленски и за това, че се е срещнал с опозиционните партии ДПС и ИТН, които също им помагали за декларацията. На срещата снощи бяха и Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов.

Лидерът на ГЕРБ обясни и защо Зеленски не е дошъл в парламента, както се очакваше.

Защото го бяха заблудили, че „Възраждане“ ще правят някакви ексцесии, саботажи и аз лично му обясних, че това не е в техния стил. Те имат ясни позиция и в същото време тяхната цел, не говоря от тяхно име, моят прочит е такъв, следя техните посещения, техните изяви по Европа с „Алтернатива за Германия“, партиите в Италия, Унгария, Австрия – те ще търсят там изява, това е тяхното политическо семейство, както ние в ЕНП, както ПП в либералната фракция. Така че това е нормално, аз съжалявам, че срещата не беше в парламента“, каза Борисов.

Относно работата на правителството, той изрази надежда, че ротация ще има.

„Сега за регулаторите да се разберем, когато принципът и механизма, че само техните кандидати са хубави, добри и красиви, отпадне, тогава ще водим разговори“, коментира Борисов. Предстои те да се разберат за шефовете на Сметната палата, здравната каса и БНБ.

„Надявам се, когато дойде време за ротация, да си удържат на думата, защото сега се борят само за постове. За регулаторите ще се разберем. Когато принципът и механизмът, че само техните кандидати са хубави и добри, отпадне“, посочи още Борисов. 

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram