Бивш служител на ДАИ топи обвинител №1 в прикриване на престъпление

Бившият служител на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) Иво Кръстев обвини главния прокурор Иван Гешев в прикриване на организирана престъпна група за продажба на шофьорски книжки на неграмотни лица. Според Кръстев, който пет пъти е уволняван от агенцията заради твърденията си, шофьорски книжки на неграмотни лица се продават още от 2010 година. По препоръка на Европейската прокуратура се е провело разследване срещу главния прокурор Иван Гешев, като заключението е, че има данни за престъпление и обвинител №1 прикрива организирана престъпна група в ДАИ, твърди Кръстев.

Кръстев е известен с това, че по време на работата му в агенцията е способствал за разкриването на пет организирани престъпни групи в ДАИ, които са търгували книжки. Вместо похвала обаче, той е бил уволняван Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА). Според него ведомството на Гешев също е констатирало, че в агенцията съществува организирана група за търговия с книжки, но от констатацията не е последвало нищо.

По тази причина Кръстев е изпратил сигнал до Европейската прокуратура още през юни миналата година. „Документите, които бях изпратил до Европейската комисия уличаваха Гешев в лъжи относно прикриване на организирана престъпна група. Изпратих документите до Лаура Кьовеши и получих отговор, че действително има предполагаемо извършено престъпление. Бях извикан в КПКОНПИ, където ми казаха, че е получен сигнал от Европейската прокуратура. Сигналът е, че Гешев е прикрил престъплението на групата и участниците в нея са били върнати на работа, като престъпната схема е възстановена“, твърди Кръстев.

Банкер бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram