Без бележка – няма тоалетна

Пътуването на дълго разстояние е съпътствано и от един деликатен, но непреодолим проблем. Рано или късно тялото иска своето, особено след снаксовете за подкрепа и изпитите разхладителни напитки. Така се налага да се прибегне до „услугите“ на крайпътни храсти – спорен, но и неособено безопасен вариант. Или до тоалетните на обектите, намиращи се на отбивките по пътища и магистрали.

Бензиностанциите са и едни от най-предпочитаните места, където водачи и пътници презареждат запасите, но и избират да се облекчат. Чистотата на санитерните възлил често е обект на късмет, а ситуация разгневи нашенец, отправил се на път.

За дълбокото си възмущение от практика, на която попаднал в страната, той споделя, разбира се, във  Facebook. Мъжът твърди, че в обект на голяма родна верига се използва код от касова бележка за направена покупка, за да се отключи достъпът до дългоочаквания санитарен възел. В емоционална публикация мъжът споделя негодуванието си, намирайки практиката за спорна.

Тия п***** от OMV заслужават тотален бойкот на всичките си услуги. В градовете влизаш и пикаеш, ако искаш пазаруваш, ако не, няма значение. На магистралата обаче кенефът им се отключва с баркода от касовата бележка. Значи стискаш лай*ото, докато не си изчакаш реда на касата да платиш. А колко е мръсно в кенефа… Друга тема“, гласи гневният пост на гражданин.

Деликатната ситуация провокира своеобразна тема по този биологичен въпрос и отношението на обектите по него. Някои граждани намират решението на веригата за абсолютно приемливо. Само така се гарантира, че ще има ред в използването на тоалетната, ще се съберат средства за нейното почистване и ще има известен контрол, твърдят те.

Други граждани са на срещуположното мнение, заявявайки, че подобна нужна услуга е просто допълнение към дейността на обектите. Което внася комфорт за пътуващите. Не закъсняват грозни истории от хора, които са били потърпевши след набезите на пътуващи към тоалетните. Както и примери от Европа и България. Вижте някои от споделените мнения по деликатната тема:

От печалбата от тия солети (примерно), за които си се изръсил „стряскащите“ 1.29 лв., се покриват:
– тоалетна и попивателна хартия
– сапун
– препарати и дезинфектанти
– чували
– ток
– вода
– заплата на хигиенистката.
Идеята на касовите бележки е, ако спре един автобус с 60 човека и направят жестока свинщина в тоалетната – да могат да се покрият поне минимална част от разходи по изриването на кочината и докарването на тоалетната във вид, в който няма да те е гнус да влезнеш да си пуснеш ***** . И ако някога си излизал западно от Калотина – вероятно ти е направило впечатление, че на много от местата са същите „пе****“ и си има такси. „П*****“, ама им е чисто.“, смята Ангел Д.

„Не си бил бензинаджия или касиерка. Да ти се изтупкат един рейс хора и да ти осе*ат кенефа. Един бакшиш така се беше ос*рал, че докато си свали гащите, за да ги хвърли в коша, беше омазал и тавана“, гласи друг коментар.

„Никакво спиране вече там! Това само в България го направиха, защото на чистачките не им се чисти. Оправдават се с трафика от гастарбайтерите – дрън, дрън! В Сърбия трафикът да не е по-малък? В Унгария, Австрия? Нали целият поток минава през трите страни? Само в България обаче ги мързи да чистят!„, на това мнение е друг.

Да не говорим какви опашки стават на касите, докато хората си вземат заветните бележки. Ако някой е на зор, ще си се изтропа на средата – до касите. Касиерките не смогват да обслужат всеки, а тоалетните не са по-чисти вследствие на тази мярка“, добавя гражданин, който е на сходно мнение.

Напротив, хората се озлобяват, изнервят се и осират пейзажа. Лично аз бях свидетел как едно момиче няколко пъти се опита да си чекира касовата бележка и накрая се отказа… Ще си пишка в гащите – очевидно. Това само в нашата насрана държава го има!“, на мнение е друг.

 Снимката е илюстративна

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram