Асен Василев: Няма разговори за правителство, остава позицията ни да не подкрепим мандат с ГЕРБ


 Взехме решение да излъчим екип от 8 човека, юристи, които да подготвят законодателна програма за парламента, която да включва законите по ПВУ, законите за влизане на България в eврозоната и Шенген и законите за съдебната реформа, плюс още Закона срещу домашното насилие. Това каза съпредседателят на коалиция „ПП-ДБ“ пред журналисти, предаде репортер на „Фокус“. „Заедно с юристи от ГЕРБ да бъдат стиковани тези закони как ще бъдат приети във времето. Евентуално при избор на председател на парламента, на ротационен принцип, да има ясна хронограма във времето как това законодателство ще се случва, така че да няма изненада с допълнителни закони, които не са приоритетни за българските граждани“, каза той.

„Няма разговори за правителство, ние имаме ясна позиция, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Всички други интерпретации са свободни съчинения на добронамерени или не толкова добронамерени анализатори“, уточни Василев.

Техният екип е ръководен от акад. Денков, идеята е преди следващото заседание да има изготвена такава хронограма със съответните законопроекти, заяви Василев. „В момента изискването е да се отпуши работата на парламента с избор на председател на ротационен принцип между двете страни/КРОСС/.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram