Арт инсталации, многообразие от цветя, бонсай и цитруси на „Флора“

Осем цветни инсталации на открито оформят облика на цветното изложение „Флора“ в Бургас, като темата е „Изкуство от цветя“. Тази година в него участват 90 фирми – производители, вносители на цветя, растителност, градински инвентар, арт и био продукти.

В една от основните зали на експоцентъра са аранжирани две гостуващи изложби – част от уникалните видове на Ботаническата градина на БАН. Директорът професор Светлана Николова пояснява. 

„Едната от тях демонстрира етажността в една тропическа гора, с огромното многообразие от видове. Втората част от експозицията представлява пустинна растителност“.

Повече от десет бонсай дръвчета, част от колекцията на Трифон Трифонов от Бонсай студио ТТ също са експонирани в една от основните зали на експоцентъра.

„Представям едни от най-добрите бонсаи на Балканския полуостров. Има иглолистни, има и широколистни“.

Цитруси от различни части на света представя градински център в Несебър. Кремена Доклева, пояснява:

„Това тук е конкоат. Този цитрус е много разпространен на остров Корфу. Там правят разни сладка и ликьори от него. Представяме и стандартните лимони, мандарини и портокали“.

В отделна зала се представят и майстори занаятчии, които предлагат бижута, градинска украса и други ръчно изработени изделия.

По време на „Флора Бургас“ е предвидена и интересна съпътстваща програма, която включва събития за любителите цветари, игри и забавления за най-малките посетители, а също така и мастър класове за професионалисти. Изложението продължава до 8-ми май.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram