Антипаркинг бележките стават все по-професионални: Късаш и слагаш!

Бележките със заплахи и съвети, които са нова мода сред някои граждани, набират скорост и изглеждат все по-„професионанално“. За това свидетелства следващата случка, в която е попаднал жител на Велико Търново.

Той открил на автомобила си послание, което го призовавало да паркира пред собствения си вход. Хартийката не е написана на ръка както останалите, за които се съобщава в страната, а е прилежно напечатана на принтер.

Водачът, открил насоката, призовава човека, който я е написал да се свърже с него. Той добавя, че всеки има право да спира по публичните улици – стига да не пречи и да не е в частна собственост.

„Ако някой има претенции за собственост над местата около жилищните блокове, моля, да се обърне към Общината и г-н кмета“, допълва Долмоф.

Вижте цялата публикация, която Лъчезар Долмоф споделя в мрежата:

„Добро утро, съграждани! Ако някой има претенции за собственост над местата около жилищните блокове, моля, да се обърне към Общината и г-н кмета – те са виновни за проблемът с паркирането.
Всеки спира там, където намери стига да не пречи, или да не е частна собственост.
Предполагам, който го е сложил, членува и в групата – може да ми пише.

Някои граждани са възмутени от подобната случка, а други гледат на ситуацията от забавната страна.

„Това вече е класа. То напечатано, то изрязано, какви са иначе тея бележки с разкривени ченгели. И сигурно са доста броя като чекова книжка – късаш и слагаш“, пише Милена Д.

„Точно тези хора пукат гуми,чупят чистачки и тн.“, твърди Стефан С.

„Като се разминавате само с бележки и вдигнати чистачки е добре, че втора фаза е по лоша!“, отбелязва Емил А.

„Мястото пред блока не е частна собственост, но ако живеете в къща и пред вашата няма място, едва ли ще спрете пред комшийската къща, или пък съседът ви ще е съгласен с това. Не всичко е въпрос на собственост, а и на тактичност“, отбелязва Мариана Д.

Ситуацията не е нова за местните жители, които често са ставали свидетели и участници в подобни ситуации. Не липсваха послания, притендиращи за паркоместа, заплахи за пукане на гуми и тн.

Глас плюс

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram