ХАЛИЛ ЛЕТИФОВ ПРЕД МЛАДИТЕ В ДПС: МОДЕЛЪТ „РАДЕВ“ Е ЛЪСКАВА ОПАКОВКА, ЗАД КОЯТО СЕ КРИЯТ АЛО-ИЗМАМНИЦИ

На тези избори ще направим това, за което сме призвани – ще защитим демокрацията, Конституцията и законите на страната. И това не са само празни фрази, защото днес има дефицит на институционалност, на права, свободи, на законност. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов на среща с младежите от ДПС в бургаска област, която се състоя в морския град. В нея участваха още кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк и евродепутатът, който отговаря за цялата земеделска политика на ЕС Атидже Алиева-Вели.

ДПС е единствената партия, която създава среда за развитие на младите хора, каза Летифов, който също е започнал кариерата си на политик от ДПС като редови член на младежката й организация.

Burgas4

Летифов обясни на младите в ДПС какво представлява моделът „Радев“, за чийто демонтаж Движението настоява.

Хваща едни „млади“ хора, някъде от чужбина, внася ги тук, слага ги за министри и след това ги пуска в публичното пространство. Те идват и започват да лъжат. Петков твърди, че трябвало да се съобразяват с мнението му, каза Летифов. И се възмути: „Ти си нарушител, какво мнение може да имаш. Това е все едно крадецът да говори за правата си“.

Радев прави опаковката на тези хора, прави ги лъскави, а после – изненада: оказват се ало- измамници, защото също като ало-измамниците говорят красиво, а нарушават закона, каза още Летифов. Те са конституционни измамници, допълни и Илхан Кючюк.

Burgas

Радев не е наясно нито с понятието нация, нито какво е Родина, но говори по тези теми. Мечтата му за изпълнителната власт е факт и реализацията й е катастрофална. След служебния кабинет вече никой в България няма съмнения, че Радев не може да управлява. Не може да носи отговорност, не може да е обединител на нацията, не може да спазва Конституцията и законите на страната, което се очаква от него. Сега нашата задача е да не може повече да бъде и президент – по правилата на демокрацията, които ние спазваме, категоричен бе Летифов. Той подчерта, че тъй като няма диалог между партиите – никой с никого не говори, не обсъжда програми, съставянето на правителство отсега се обрича на неуспех.

Затова е изключително важно какъв ще е резултатът на ДПС на тези избори. Ние наистина можем да дадем на нашата Родина България това, от което има нужда – сигурност, просперитет, надежда, каза Летифов.

Burgas2

В Централната оперативно ръководство на ДПС много обмисляхме решението си за кандидат-президентската двойка, която издигаме. Надделя мнението, че е дошло времето за това, защото ДПС е стожер на демокрацията, всепризнат партньор в Европа, политическа сила, която развива своите кадри и те получават достойни места в европейските институции, заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. И съобщи, че европейските медии вече пишат за това.

Задкулисието създаде свои собствени образувания, добри и лоши хора. Сега пишели писма новите партии, искали 121 народни представители, които да били по техните критерии почтени. Кой от нас е непочтен? Кои от нашите народни представители са непочтени? Аз не познавам такива. Всички са достойни хора – не са излъгали, не са откраднали, образовани са, работят за страната всеки ден. И те ще бъдат изключени, защото някой друг определя почтените? Не, категоричен бе Илхан Кючюк.

Атидже Алиева-Вели представи европейските политики за младите хора и обясни, че за да стигнат и до най-малките населени места в България ДПС трябва да има силна парламентарна група.

Единствените политики, за които беше увеличен бюджетът на ЕС, бяха младежките политики – с 15 милиарда евро, каза Вели. След пандемията Европейската комисията пък предложи нов пакет – „Следващо поколение“, изцяло обърнато към младежите.

В общоевропейската селскостопанска политика младите фермери заеха централно място в земеделската политика. 3% от бюджета за земеделие ще бъде заделен за младите хора, съобщи евродепутатът от ДПС. Освен младите фермери, които искат да се занимават със земеделие, ще има средства и за хора, които живеят в малките общини, за да стартират собствен бизнес.

Младите хора са застраховката живот за съществуването на нацията ни, каза Атидже Алиева-Вели.

От самото си създаването си досега младежите са неизменна и важна част от ДПС. Примерите на стотици. Днес първият младежки председател на ДПС г-н Карадайъ е кандидат за президент, още един младежки председател – Илхан Кючюк, е президент на АЛДЕ, изтъкна Вели. И подчерта: „ДПС държи на младите хора, държи да им осигури достойни условия на живот, така че те имат развитието си в България. Имаме амбицията с програмата за ускорено икономическо развитие да създадем такива условия, че младите хора, които са в чужбина да се върнат в България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram