Починалият доктор не е бил здрав – сърдечноболен е, и не е на 42 г.


Починалият доктор от софийска болница нито е на 42 години, както писаха проправителствените медии, нито пък е бил здрав, както отново заблудиха българите близките до властта „мисирки” според ласкавото определение за тях на самия премиер.
Всъщност официалният бюлетин на Министерството на здравеопазването го представя така: „мъж на 49 г. със сърдечно заболяване”.
От текста не става ясно какво е сърдечното заболяване, защото ако е инфаркт например, това би могло да обясни съвсем логично внезапната смърт на медицинския специалист, Бог да го прости.
Само напомняме подобен случай от миналата седмица – със заместник – министъра в няколко правителства през 90-те години Рачо Петров, внук на двукратен премиер, който почина от инфаркт, но в проправителствените медии това беше спестено като информация, като гръмко се описа като причина за смъртта коронавирус.
Напомняме и другите нашумели казуси от изминалите месеци: мъж „със съпътстващо заболяване черепно-мозъчна травма ”, пребита до смърт от съпруга си жена, дама с 3 отрицателни теста – всичките, влезли в статистиката като „жертви на коронавируса”. Първите двама водят и до съществено изкривяване на статистиката по отношение свалянето на възрастта.  

19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram