КЕВР и Борисов излъгаха хората, че цената на тока ще падне

 КЕВР и Борисов излъгаха хората, че ще се намали цената на природния газ, така че цените на електроенергията и парното в сметките на хората също да се намалят. В Разград вместо да е намалена цената на тока с 2 %, ще бъде увеличена с 0,5 %. От днес нататък хората, които имат претенции за сметките за ток, вода и парно, да се обръщат лично към премиера Борисов. Той носи отговорност.

Това заяви председателят на Гражданската платформа Мая Манолова пред медиите в Разград.

Неудобната истина, която КЕВР скри от гражданите, е, че вместо цените на топлинната енергия от 1 юли 2020 г. да бъдат намалени спрямо 1 юли 2019 г. поне с 25-30 %, те намаляват средно с 12,69 %, допълни Манолова.

Относно антикризисните мерки на правителството председателят на „Изправи се.БГ“ заяви, че мерките на властта не са стигнали до малкия и средния бизнес.

Наесен безработицата ще залее България и гневът на хората ще ескалира. Няма как да се живее без доходи. Безработицата ще се увеличи двойно според прогнозите на икономистите, малките фирми фалират, каза Манолова и добави, че ни чака есен на бунтовете и недоволството.

Тя допълни, че въпреки широко прокламираната мярка с грантове от 3 до 10 хил. лв. за микропредприятия, няма предприятие, което да е получило финансиране. Мярката с подкрепа между 30 и 150 хил. лв. за средните предприятия още не е стартирала и не е ясно кога ще бъдат получени парите. Държавата си прибра нейното, но не даде нищо на хората, малките фирми, домакинствата, обясни Манолова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram