Нинова пред Сдружението на общините: Предлагаме 400 млн. лв. да се доплатят на общините

Ръководството на ПГ на „БСП за България“ проведе видеоконферентна дискусия с Управителния съвет на Националното сдружение на общините. В нея бяха обсъдени местни проблеми, възникнали вследствие на кризата Ковид – 19.

„Поздравявам кметовете от всички партии, които предприеха спешни мерки с грижа за хората от общините им. Вие замразихте плащанията на общински наеми, отложихте дължимите местни данъци и такси, осигурихте предпазни средства и храна. Но общинските бюджети няма да издържат.
​Ние внесохме в НС предложение да се увеличат средствата от държавния бюджет към общините с 10 %. Това са 400 млн. лв., които са ви нужни в този тежък момент. Това предложение беше отхвърлено. Ще го направим отново. Кметовете също сте на първа линия в борбата с болестта и държавата е длъжна да ви помогне“, заяви Корнелия Нинова.


​“Считам, че за възстановяване на икономиката, държавата трябва да инвестира публични средства в инфраструктура. Предлагаме това да бъде ВИК сектора, който преди кризата показа, че е в тежко състояние. Това ще създаде и работни места в общината и ще реши много наболели въпроси за водоснабдяването на населението и осигуряване на напояване за земеделието“ – добави Нинова.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram