Д-р Ленков: Срам ме е, че имаме такъв премиер, настройва едни срещу други

Срам ме е, че имаме такъв министър-председател. Той е на принципа „разделяй и владей”, настройва една група срещу друга, въвежда такива критерии, че хората да се изпокарат вътре в една система, кой трябва да получи тези пари за работа на предния фронт, каза д-р Димитър Ленков в телевизия 7/8.

Повод за гнева на акушер-гинеколога към премиера беше решението на МС да гласува на 15 000 служители на МВР да им се заплатят по 650 лева за борбата с COVID-19.


Това е 10 млн. от нашите лични пари. Това лично мен страшно ме обиди, защото излиза, че борбата с COVID-19 се води от служителите на МВР, а не от хората с белите престилки. Това са извънредни пари, извън тези, които бяха дадени на служители на МВР и на някои служители от здравеопазването. Според справките има 177 заразени медици, някъде да има полицаи? Починалите са 74 досега, от тях, за съжаление двама медици. Тук е мястото да изразя съболезнования на близките на починалите д-р Иванова и д-р Пандова, продължи д-р Ленков.


Излиза, че ръководството на държавата оценява по-високо служителите на МВР и с лека ръка им дава по 650 лева. Един общопрактикуващ лекар, при който влизат потенциално хора с Ковид-19, не заслужава ли?. Общопрактикуващите лекари са 4800, щатните служители в центровете за Спешна помощ – 7400. Нима те не заслужават?, допълни д-р Ленков.


Бюджетът на МВР е 1 милиард 669 милиона и 575 хиляди лева, бюджетът на здравеопазването – 662 млн.лева. В цивилизованите държави от ЕС най-голям процент от републиканския бюджет се отделя за образование, за здравеопазване и социални дейности. При нас най-голям бюджет има МВР, каза още Димитър Ленков.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram