Не флагман, а самотен гребен на петел

Бях си въобразил, че Бойко Борисов не може да изглежда по-жалко от онзи опит да обясни защо не си подава оставката след едни президентски избори. Е, може! Случи се снощи и бе предавано на живо, едно към едно. Енвер Ходжа! Такова вцепенение цареше, че човек ще реши, че иде нова пандемия! А то, обичайното, но зле изиграно. Борисов пак е заплашен, посегнали му с фотоапаратче на спалнята, записвали му гласчето, летели дрончета, карани лично от президента-пилот, а то дето се вика, можело и взрив да носи!!! Представяте ли си президент, който лично и публично (пред охраната) малко поубива премиера на страната? С две думи,

Борисов е в опасност – жалей, народе!
 

И ти партийо, че се целят във флагмана ти. Така рече самият той снощи.

Слабоватият водевил бе замислен като антична трагедия, в която активисти на партията на вълни трябваше да застават зад гърба му и в правилни моменти да ръкопляскат на Вожда и учителя. Липсваше синхрон и ентусиазъм в спартакиадата, някои се споглеждаха и подхилкваха, други безучастно гледаха в земята, но само една от Кърджали бе целуната по главата.

Не за първи път ще „убиват“ Борисов, както навяват парламентарните анали, но този път опасността го дебнела отвсякъде и току да се разплачеш, и се оказва, че той се потял не от притеснение. Кофти климатик сигурно.

Като казах отвсякъде, в пороя от врагове бяха подредени Румен Радев, Мая Манолова, ДСБ, Слави Трифонов, Цветан Цветанов и който ти падне. И всичко това, защото строи шосета, купил самолети и ще влезем (може би) в еврозоната. Да се чуди човек защо биха били Цветанов или ДСБ срещу Ф-16? Или какво против имат останалите срещу шосетата? Може би

просто не искат да се краде толкова много,

защото е известно, че и в други страни се правят шосета и тръбопроводи, но са някак с по-скромни цени и не ги откриват 12 пъти годишно метър след метър, нито се организират служебни екскурзии на половината кабинет за огледи.   

По-смешно стана, когато се изясни, че ДПС дебне „отзад“! Ето го истинският страх на Борисов, защото това е „политическо убийство“ и той е виждал как го правят на други преди него. Това не е виц, а реална възможност. И затова се поти, затова го е страх, затова си мисли, че ще го викат в прокуратурата.

Като се стигне до там, човек се оплита в лъжи. До вчера записът бил фалшификат, а снощи каза, че били отпреди една година?! Не беше си писал с Божков и нямаше кирилица, а снощи се оказа, че препращал SMS-и?! Усъмни се в НСО и в Изпълнителната комисия на ГЕРБ във връзка с подлите фотоси. Ще спи с пистолет! А ние с какво да спим? С маски ли?

Добре, че този път имаше и журналисти, а не само мисирки, та получи истински въпроси. Браво, Поли /Полина Паунова, „Свободна Европа“, бел.ред./! Другия път могат да застанат и 600 души от тази партия, но няколко микрофона с достойнство стигат, защото срещу тях стояха смачкани и подтиснати хора, които

калкулират наум последните ползи от Онзи пред тях.

Много е тъжно да бъдеш предаден от сътрудниците и съдружниците си, но Борисов също се е лишавал лесно от тези, които му пречат. 

Сега ключовият въпрос е дали хората у нас ще поискат обратно свободата и достойнството си, или ще чакат нови олигарси, нов Борисов, нови схеми, защото в политиката, както във физиката, празно пространство няма… Летят само перца от изядени мисирки.

Арман Бабикян

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram