Мъж с необичаен транспорт се появи на светофар

Необичайно за XXI век транспортно средство се появи на пловдивско кръстовище. Двуколка с кон била забелязана да изчаква на светофар, намиращ се на бул. „България“ и ул. „Дилянка“. Зад юздите стоял и мъжът, който управлявал композицията.

Ситуацията не бива подмината от пловдивчанка, която обаче не крие негодованието си от гледката.

„До кога ще има тези превозни средства в тази държава? Под носа на КАТ си преминават необезпокоявани!“, пише Красимира Ч. Тя споделя за необичайната среща в една от пловдивските групи във Facebook, а там случаят събира разнопосочни реакции. За някои подобни гледки носят позитивни емоции, но за други предвижването на коне по оживените улици на града е потенциално опасно.

Граждани твърдят, че става въпрос за състезателна двуколка, с която коне и техните стопани мерят сили в състезания. Какво прави тях по улиците на града обаче – това е съвсем друг въпрос.

„В центъра на Флоренция (Италия)са атракция и дават луди пари да ги вози кон. Ако и се грижи адекватно за животното, всичко си е наред“, пише Радка А.

„Знаеш ли извънградско колко катастрофи има заради каруци вечер –  без светлини и нищо“, притеснява се Борислав Х.

„Аз пък им се радвам, докато ги има -значи има надежда за човечеството“, смята Анета А.

„Против съм, че мъчат кончетата. Иначе със самите каруци, какво толкова –  това имат, това ползват“, пише Емил Г.

Жители на квартала разказват, че и друг път са виждали двуколки с коне да припкат оживените пътни артерии в „Северен“. Една от локациите, на които са забелязвани е бул. „Васил Априлов“ към затворения към момента „Дунав“.

Припомняме, че общинският съвет в Пловдив наложи тотална забрана за движение на каруци в града още през 2013 година. 

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram