Мария Габриел усеща позитивна атмосфера в правителството

Правителството ще издържи, докато има диалог, разум и докато има механизъм, по който да се взимат решенията. Tова заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел пред БНР.

Тя уточни, че още от самото начало има диалог между изпълнителната и законодателната власт. Атмосферата в правителството е конструктивна и позитивна, но има и моменти на напрежение, особено когато се изчистват различията, посочи Габриел. Не бива да има напрежение, което остава на заден план и рискува във всеки момент да има бумеранг ефект, изтъкна външният министър.

За военната помощ за Украйна Мария Габриел заяви, че трябва да се работи повече върху хибридните атаки и ясно и навреме да се обяснява защо България подкрепя Украйна. В момента, в който целият свят е застанал на страната на свободата, България ще подкрепи Украйна, териториалната ѝ цялост, подчерта тя.

път на Северна Македония, но това не означава, че страната няма да бъде и твърда. България няма да отстъпи от исканията си спрямо Северна Македония, за да започнат преговорите за присъединяването на югозападната ни съседка в ЕС, каза още Мария Габриел.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram