Кабинетът проверява „българската връзка“ с Кримския мост

лужебното правителство извършва проверки и е изискало информация от службите по темата с камиона, който се взриви на Кримския мост. Това съобщи за БНТ говорителят на кабинета Антон Кутев.

Вчера председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин заяви, че е установен маршрута на камиона – България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарския район.

В позиция рано тази сутрин от БСП настояха президентът Румен Радев спешно да възложи на българските служби разследване на случая с камиона, тръгнал от Бургас.

„В тази нарастваща конфронтация да се даде бърз и ясен знак и да не се допуска България да бъде въвличана по какъвто и да е начин в конфликта“, се казва в позицията, прита от Изпълнителното бюро на БСП.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира казуса. Според него не може да става дума за „българска следа“ в случая.

„Аз, ако съм на мястото на руските служби, ще ми е интересно не откъде е тръгнал камионът, а откъде е натоварен. Имам лош привкус от думата „българска следа“, защото и при атентата за папата се говореше за българска следа и самият той каза после, че това не е вярно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде навън. Камионът е минал през пет държави. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото иначе нямаше как да мине границата, можеше и да се взриви“, коментира Борисов.

Днес бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram