Д-р Георги Тодоров: 0,04% смъртност С К19 у нас показват данните от лабораториите

0
467

Преди 3 седмици се въздържахме да обобщим някои резултати, искахме данни, още не сме достигнали заветното число от 280000 изследвани но както обещах публикувам изводите . Вижте внимателно данните обобщени от не един човек. И ще разберете за % смъртност , % възприемчивост и така нататък – потвърждава се прогнозата ни от началото на април2020г.
и мнението на европейските патолози с думите на д-р Стоян Алексов – председател на БАПатология.
Междинни резултати
за установени антитела срещу САРС–КоВ2 и САРС–КоВ2 Антиген с генетичен тест (ПВР) от лаборатории, изследващи с имунологични тестове граждани на България

Обобщените резултати са анонимни, обявени в 3 национални платформи, от общо 34 лаборатории в цялата страна, с различни форми на собственост и финансиране. Данните към 11.00 ч., днес, 20.05.2020 г. са следните:

Метод на изследване
Брой хора/ брой положителни резултати
% установени носители в т..ч и симптомни

Полимеразна верижна реакция (ПВР)
60 606/2 292
3.78%
Имунологичен тест за антитела – ИгМ и ИгГ
30 814/1 196
3.88%

От направените тестове на български граждани, може да се направят следните изводи, при следната условност:

1. Нито една платформа не е обявила на колко пациента са направени и двата теста.
2. Нито една платформа не е направила екстраполация към прилежащите на лабораториите -участници, регионални популации.

Въпреки това, въз основа дори само на тестваните с имунологични методи, може да се направи извода, че при население от 7 000 000 души в страната, среща със САРС-КоВ2 са имали не по-малко от 271 600 човека, като данните спаднаха като % от предишните ни изчисления и ги коригираме, т.е. регистрира се занижение от 5.2 на 3.88%, което се дължи на много по-големия брой изследвани лица към днешна дата.

От направената екстраполация: 336 човека са стигнали до хоспитализация, т.е., 0.12% хоспитализирани, спрямо емпирично получените твърдо срещнали се с вируса КоВ-2, а смъртността, която се измерва като починали спрямо заразени, към днешна дата е 116/271 600 човека, или 0.04% от причините за смърт, се асоциират с корона вирусна инфекция. Това говорят числата в нашата страна. Не, че не ни интересуват другите страни, но при нас е така и това съвсем не се дължи на мерките, на когото и да било.

Подобна е картината и в големите страни – въпреки големия брой обявени починали, от докладите на патолозите се оказва, че няма директно починали от Корона вирусна инфекция. Тя усложнява или обостря придружаващи заболявания, но сама по себе си не представлява нито особено опасна инфекця, нито предизвика епидемия, нито доведе до повишаване на смъртността в България. Недопустимо е да се съобщава, че има починали с придруваващи заболявания като хронична сърдечна недостатъчност, например.

Предстои да си направим останалите изводи – като лекари, като членове на обществото и да си направим равносметка за общата ни подготвеност да се справяме с кризи, особено, ако сами сме си ги създали. Ненужно!

Продължаваме да следим обстановката, тестовете и да сме на първия фронт, в срещите с пациентите.

С уважение: Д-р Георги Тодоров

Мнението е на лабораторния лекар от Русе д-р Георги Тодоров изразено снощи във Фейсбук. Той нашумя с категоричната си професионална позиция против официалната версия за коронавирусната епидемие и заяви неколкократно, че за него глупави мерки са носенето на маски, тъй като не помагат, затварянето на малките заведения, затварянето на парковете и затварянето на хотелите. Контролно-пропускателните пунктове бяха тормоз и демонстрация на властта, че може да репресира, категоричен бе в изявите си пред медиите д-р Тодоров, с уточнението, че от тази мярка има смисъл само ако вирусът е разпространен в едно точно определено населено място.

За д-р Георги Тодоров това е първата епидемия без болни. Той е безкомпромисен в позицията си, че в страната всъщност няма епидемия, а има няколко епидемични микровзрива.

Коментари от Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук