Десетки къщи са пострадали от наводнението в Карлово


След силния порой вчера, Карлово е в частично бедствено положение. Пострадали са 40 къщи, магазини, офиси и професионалната гимназия по железопътен транспорт „Христо Смирненски“. Прави се опис на щетите. София и Пловдив изпращат аварийни екипи към Карлово.

Безсънна и тежка нощ за хората, чиито дворове и приземни етажи останаха под вода.

Една от най-потърпевшите къщи е на Недялка Пенева, която по това време била с внука си. Стихията отнесла вратата на двора и го напълнила с голяма количество земна маса и боклуци.

Най-много от бедствието пострада училището по железопътен транспорт. Стихията отнесе входа към сградата и наводни малкия корпус и новата учебна лаборатория. Директорът е притеснен, че предстоящите държавни зрелостни изпити няма да могат да се проведат в гимназията.Първата вълна е отнесла най-близката баничарница под училището. По това време вътре са били наемателя и двама служители. Върху единия от тях пада врата , а стъкло го порязало по ръката. По чудо успели да се спасят в буса, който бил паркиран отпред.

За да окажат психологическа помощ на място днес пристигнаха служители на БЧК Пловдив.

Комисия от Община Карлово започна да описва щетите по инфраструктурата и пострадалите къщи и магазини. Собствениците ще могат да получат по една минимална работна заплата за страната, а ако имат застраховка ще има бъде издадена бележка с която да кандидатства за средства пред застрахователните дружества./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram