Изработване на тракийски накити предлагат на децата от Библиотеката

Общинска библиотека (ОБ) „Искра“ ще се включи с богата и разнообразна програма в предстоящите „Празници в долината на тракийските царе“, организирани от община Казанлък. Това съобщават от пресцентъра на културния институт. 

Събитията ще започнат с арт ателие за деца и библиотеката на открито „Древен свят”, които ще се състоят на 27 август от 17:30 часа пред Тракийската гробница в парк „Тюлбето“. Ще бъдат представени тематични  книги и енциклопедии с илюстрации за живота и бита на траките, посочват от библиотеката. Децата ще имат възможността да демонстрират умения за  оцветяване, да рисуват върху керамични съдове и да изработват авторски накити.

На трети септември от 10:00 часа предстои фотосесията за деца „Светът на траките”. Тя ще се състои пред Лапидариума на Исторически музей „Искра”, а за декор ще служат пана със сцени от живота на траките. Участниците ще имат възможност да демонстрират тракийско облекло и накити. Представени ще бъдат и макети на бойно снаряжение.

Новите инициативи на ОБ „Искра“ са „Базар на книгата” и дарителската кампания „Модерно е да се чете”, която се осъществява с участието на издателствата „Хелиопол”, „Инле”, АНДАРИ – Анатолий Радев, Дария Василева и Теодор Николов, посочват още от културния институт. Събитията ще са пред Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в дните от първи до четвърти септември. Организаторите са предвидили и дискусия по проблемите на четенето с участието на ОБ „Искра”, Литературно-художествен музей „Чудомир”, литературен клуб „Светлини сред сенките” и всички, които имат отношение по темата, посочват още от пресцентъра. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram