Вицепремиерът Нинова посети индустриална зона „Божурище“, където се подготвя инвестиция за 200 нови работни места

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова посети индустриална зона „Божурище“, където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите. Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта.

Министър Нинова проведе разговори с ръководството на ЕСО, за изграждане на свързващата инфраструктура, която държавата трябва да осигури на инвеститорите. ”Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна”, каза Нинова.

„Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия. Особено внимание ще отделим на северозападна България. Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места”, заяви министърът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram