Борисов не иска да е депутат и да има имунитет

Лидерът на ГЕРБ и настоящ премиер Бойко Борисов няма да е депутат в 45-ото Народно събрание. Това обяви самият той във Фейсбук по време на инспекция как протича ремонтът на свлачището край Рилския манастир.

Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои, заяви той и подчерта, че като премиер не е имал имунитет, такъв не му бил нужен и сега.

Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана – срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред„, коментира Борисов.

Той призова да не бъдат обиждани избирателите, независимо на коя партия симпатизират.

„Това са български граждани, не се шегувайте помежду си с тежки обиди. Нас ни наричаха срутище, а от 31 многомандатни избирателни района ГЕРБ спечели в 24. Тези, които се срутиха, да си направят изводи, с тези обиди дотам се докараха„, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Той изтъкна, че партията му е спечелила и избирателните райони, където за подкрепата на избирателите са се борели също Корнелия Нинова, Христо Иванов и Слави Трифонов.

Нека се уважаваме, това е трудът, това са гласовете на избирателите, призова отново Борисов.

Той бе категоричен, че се отнася с уважение към всички избиратели и опоненти. По негови думи изборите се правят, за да се направи управление. Той посочи, че в предизборната кампания се говори с кое си по-добър, но след това целта е да се направи правителство и стабилно управление, за да можеш това, което си говорил, да го изпълниш.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram