Хаджигенов би станал министър, за да се пожертва: Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята

„Тази безумна коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, която направихме, сработи. Не е това, което ни се иска, но сработи“, заяви пред БНТ съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов. Не ми харесва тази коалиция, направих нещо, което не ми харесва, но работи, така можем да направим и правителство, каза още той.

Преговори за кабинет все още не се водят, но аз лично съм готов да започна преговори веднага, защото това е важно, заяви адвокат Николай Хаджигенов.

Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята и без тях не можем да го направим, категоричен бе Хаджигенов и допълни, че това не означава, че коалицията „Изправи се! Mутри вън!“ ще се оженят за социалистите или ще направят някаква коалиция.  

„Харесва ли ни или не, гласовете на БСП ни трябват. Нямаме избор без подкрепата на БСП. Как няма да не вземем подкрепата на ДПС – какво ще им кажем, не ви искаме гласовете? И ГЕРБ да ни подкрепят – чудесно, това е най-бързият начин да ги ликвидираме“, каза още Николай Хаджигенов.

Според него това, което Борисов предлага, го прави с цел да оцелее още един ден.

По думите му, част от хората искат веднага нови избори, сякаш изборите са вълшебна пръчица, с която Бойко Борисов ще изчезне и ще бъде оправена държавата. Искаме ли ОП в парламента, искаме ли Васил Божков, но сега е моментът, в който ГЕРБ и Бойко Борисов се гърчат.

Ако сега направим избори, каква е вероятността Борисов да извади още един златен пръст – доста сериозна, категоричен бе адвокат Хаджигенов. Има един приемлив резултат, който е доста четен, но това, което трябва да направим е да съставим правителство и да довършим ламята.

Това правителство може да има много кратък живот, но за този кратък живот трябва да променим Изборния кодекс, за да можем да променим начина на провеждане на изборите –  електронно гласуване, видеонаблюдение на избирателните секции, гласуване по пощата“, обобщи Хаджигенов..

Според него е възможно да има избори 2 в 1 наесен – предсрочни парламентарни избори и президентски избори.

Това върху, което коалицията мисли е как да има правителство.

В една нормална работеща демокрация няма значение кой ще бъде министър-председател, посочи Хаджигенов. От коалиция „Изправи се! Mутри вън!“ са готови на всички варианти, за да приключат ГЕРБ и да започна да градят. Ако трябва да подкрепят правителство, за да променят нещата, биха го направили.

Новият депутат обясни, че „ако трябва някой от нас да пострада, ще го пожертваме и ще го дадем – да стане министър“. И в отговор на въпрос добави, че и той самият би се пожертвал за министър в рамките на своята компетентност, защото не харесва политиците тип „пенкилер“.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram