Чудо: Огънят помете всичко и остави храма край Маратон напълно непокътнат /видео/

Ds olil

В покрайнините на град Маратон, близо до Атина, хората станали свидетели на малко чудо. В началото на този месец, когато огнената стихия помете териториите на южната ни съседка, един храм, намиращ се високо в гората, останал непокътнат. За това пише сайтът doxologiainfonews.com.
Дори по стените на храма „Света Троица“ огнените езици не оставили следи, а всичо наоколо било в пламъци. Сухите листа около светата постройка и вечнозелените дървета около храма също не са докоснати от пожара.
Пред дворната порта на храма, за съжаление, има една загинала голяма костенурка, която изпълзяла от гората към църквата с надеждата да намери убежище от стихията, но не е успяла да оцелее.
Вижте разтърсващото видео с описание на свещеника, стопанисващ малката черква в известния град Маратон, Свещена Митрополия на Кифисия, Амарусион, Оропос и Маратонас.
Маратон (на гръцки:  Μαραθώνας) e град в Гърция, мястото където се е разиграла Маратонската битка през 490 пр.н.е., в която гръцката войска, под командването на стратега Милтиад Младши, побеждава персите, начело с Дарий I. От Маратон до Атина според легендите е бягал Фидипид и оттам е дошла идеята за съвременното маратонско бягане. Когато бегачът стигнал в Атина, казал „Победихме!“ (Νενικήκαμεν) и издъхнал от умора.

Източник: списание Осем

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram