Китайски изследователи от болницата Canning Hospital в Шънджън стигнаха до заключението, че пиенето на червено и бяло вино, както и шампанско, намалява риска от заразяване с covid. Резултатите от тяхното проучване са публикувани в списание Frontiers in Nutrition.
Списанието отбелязва, че хората, които предпочитат червено вино, са имали най-голяма защита срещу COVID-19. Рискът от инфекция е намалял със 17% при тези, които консумират повече от пет чаши от тази напитка на седмица.
Учените посочиха, че участниците в проучването са имали 28% повишен риск от заразяване с COVID-19, когато пият бира и сайдер. Те уточниха, че количеството на консумирания алкохол не играе съществена роля.
По-рано беше съобщено, че шведски учени са открили нова мутация на щама Омикрон. Той беше наречен BA.2./КРОСС/
Последвайте PRESSTV вече и в Telegram