Пшенична трева за украса на Великден. Свежо, пъстро и зелено /галерия/

Трябват ти:

– семена от пшеница

– съд

– чаша, купичка….керамичен, стъклен, порцеланов, пластмасов….какъвто предпочиташ

– пръст за засаждане или памук /опция/

Има няколко начина да си направиш пшенична трева, но най-бързо / за около 5-6 дни / ще стане по следния начин: Сипи на дъното на съда, който си избрал, семена от пшеница /достатъчно количество, за да имаш накрая съд пълен със зелена тревичка/.

Покрий семената с вода и ги остави накиснати за минимум 12 часа. Изхвърли водата, изплакни ги и отцеди добре. Семената трябва да се плакнат по два пъти на ден, да се отцеждат добре и да бъдат на стайна температура или дори на по-топло място. Това трябва да се прави в продължение на два дни докато покълнат.

След като покълнат, можеш да постъпиш по три начина:

1. Остави ги в същия съд и продължавай да ги плакнеш по 2 пъти на ден, както досега и не забравяй да ги изцеждаш добре.

2. Сложи слой памук на дъното на съд, който ще използваш за декорацията, прехвърли покълналите семена и ги разпредели равномерно върху памука. Сипи толкова вода, колкото поеме памука без да има излишна вода. Следи той да не пресъхва и сипвай толкова вода, колкото се налага.

3.Вместо памук в съда сложи около 2-3 см пръст за засаждане. Поливай като следиш пръстта да не засъхва прекалено, но все пак и да няма излишна вода, за да не загният коренчетата.

Избери начина за отглеждане на пшеничната трева, който ти допада най-много. Постави съда на топло и светло място без директна слънчева светлина и след около 5-6 дни ще се радваш на свежа зеленина. Можеш да декорираш с нея празничната маса за Великден и заедно с боядисаните яйца да създадеш настроение.Нека да е свежо, пъстро и зелено.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram