НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- • 500 г коприва
- • 4-5 стръка зелен лук
- • 1 връзка магданоз
- • 1/2 връзка джоджен
- • 4-5 с.л. олио
- • 1 ч.ч. ориз
- • сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязаният лук се задушава 1-2 минути в сгорещеното олио, след което се прибавят изчистената, измита и нарязана коприва, магданоза и джоджена. Задушава се няколко минути, добавя се оризът и 2 и 1/2 – 3 ч.ч. топла вода и след като заври, се посолява. Ври на слаб огън докато оризът поеме течността. Ястието може да се сервира и студено. По желание се гарнира с кисело мляко.
Източник: /receptite.com/
Последвайте ни и в Телеграм