Коприва с ориз и пролетни подправки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • • 500 г коприва
  • • 4-5 стръка зелен лук
  • • 1 връзка магданоз
  • • 1/2 връзка джоджен
  • • 4-5 с.л. олио
  • • 1 ч.ч. ориз
  • • сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязаният лук се задушава 1-2 минути в сгорещеното олио, след което се прибавят изчистената, измита и нарязана коприва, магданоза и джоджена. Задушава се няколко минути, добавя се оризът и 2 и 1/2 – 3 ч.ч. топла вода и след като заври, се посолява. Ври на слаб огън докато оризът поеме течността. Ястието може да се сервира и студено. По желание се гарнира с кисело мляко.

Източник: /receptite.com/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram