Как таблетка за съдомиялна машина помага на шофьорите

Ако по-рано нашите бащи и дядовци измислиха всевъзможни трикове, защото нямаше нищо по магазините, то сега съвременните шофьори повтарят този опит, но не защото няма, а за да спестят пари и да постигнат максимални резултати. Кой би помислил, че таблетките за съдомиялна машина могат да помогнат по време на зимната експлоатация на автомобил …

Дори съвременните зимни течности за чистачки, предназначени да разтопяват леда по стъклата и да предотватяват появата на лед върху чистачките, при силни снеговалежи и пръски от пътни реагенти, не могат да се справят със задачите си. Вместо чисто предно стъкло, водачът вижда през постоянен „филм“ (да се чете – не вижда нищо), който неизменно се появява на ветроупорното стъкло при шофиране по зимен път. И тогава постоянно пръскаме течност за чистачки, но има обаче много по-ефективен начин и най-важното – по-евтин.

Говорим за популярните таблетки за кухненски съдомиялни машини. Те включват специална сол, балсам и детергентни компоненти, които ви позволяват да почиствате перфектно дори изсъхнали, силно замърсени съдове. Защо тогава да не ги използваме за почистване на предното стъкло на автомобил?

Взимате таблетка и я разтваряте в литър топла вода, след което просто наливате в казаначето. Почистващите свойства на такъв разтвор се подобряват значително. Струва си обаче да се отбележи, че съставът не бива да се смесва със зимна течност за чистачки и при престой на минусови темпелатури бързо ще замръзне. Но през настоящата към момента топла зима, подобен метод е подходящ.

Факти бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram