Как да изберем тениска за тенис на маса?

В тази статия се опитваме да разясним как да изберем правилната за нас тениска за тенис на маса, както и да посочим ползите от специализирано спортно облекло. Прочети цялата статия за да добиеш по-пълна представа.

Важно ли е да закупим специално облекло при игра на тенис на маса?

Функцията на специалното облекло в тениса на маса е да  гарантира удобство и комфорт на състезателите, а също е красиво и многофункционално.

Както всяко нещо на пазара , различните производители на тенис екипировка предлагат варианти на облекла, различаващи се по качество и по цена.  Марките Donic, Gewo, Yasaka, Victas , предлагат цели спортни екипи или части от тях с възможност за различни комбинации. Специалните дишащи материи, от които е изработено са леки проветриви и удобни.

 Всеки състезател сам подбира облеклото си според своите предпочитания или изисквания към материите, своите разбирания за качество и чувство за естетика и красота.

Както вече сме отбелязвали на по-ранен етап облеклото в тениса на маса е важно и заради спецификата на самия спорт. Тениса на маса е джентълменски спорт, който има своите писани и неписани правила. Когато влезете в спортната зала за тенис на маса и сте облечени в спортен екип за тенис на маса, Вие демонстрирате едно по-задълбочено отношение към спорта тенис на маса. Самият спортен екип валидира Вашето присъствие и отношение към тениса на маса. 

Как да изберем тениска?

Тук има няколко отправни точки, които могат да улеснят избора ни. Като се започне от избора на материал и се премине през уточняване на точния размер и марка.

Материал

Материите на тениските за тенис на маса са това, което ги отличава от всички останали спортни облекла. Леки, проветриви и удобни, дишащи и едновременно с това красиви- това са предимствата на съвременните материи , от които се произвеждат тениските за тенис на маса. Разбира се почти всеки производител предлага  и традиционните памучни тениски или такива комбинирани с ликра, памук и синтетика или памук и ликра и още много други варианти. 

Размер

Но най-важното е тениската да осигурява необходимия комфорт и свобода на движение на състезателя. Затова е много важно да внимаваме , когато купуваме тениска, да определим правилно размера, който ни е необходим. Производителите са се погрижили да осигурят подходящите размери облекла за малки и големи, така че това няма да ни е трудно ако сме със сравнително стандартна фигура. Важно е да се има предвид че тениската трябва да е по- свободна за да дава необходимата свобода на движенията ни и да не е впита или по нас ако е памучна или от синтетична материя. Когато е еластична и съдържа ликра , тогава можем да си позволим и по- прилепнала тениска, тъй като тя се разтяга по тялото и нямаме проблем с движението. Просто трябва сами да преценим, с какво ще се чувстваме най- комфортно.

Кои са най-добрите марки?

По отношение на марките – можем да се доверим на избора на професионалистите. Доказани световни марки, които са предпочитани от професионалистите са : VICTAS, DONIC, YASAKA , Gewo. На която и от тази марки да се доверим – няма да сгрешим.

Какво трябва да знаем за останалата част от облеклото?

Най- доброто спортно  съчетание за спортен екип по тенис на маса е тениска, комбинирана с къси панталонки за мъж или поличка за жена.

Шорти

Основното при шортите е да са  удобни и да дават възможност на състезателя да извършва максималния обем движения, които желае. Освен това материята трябва да е приятна, лека и по възможност дишаща, за да даде необходимия комфорт по време на игра. 

Полички

Поличките са част от дамското спортно облекло и обикновено са предпочитан вариант от състезателките. Елегантни са, изглеждат красиви и обикновено са изработени от ултра леки, синтетични материи. Обикновено са комбинирани с боксерки от еластичен материал,  за по- голямо удобство и спокойствие на състезателките. Поличките  допълват визията на дамите с красота и  елегантност.

Но каквото и да предпочетем, със специалното спортно облекло на най- популярните производители ще се чувстваме удобно, шик, и със самочувствие ще практикуваме любимия си спорт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram