Какво трябва да добавите към празничната си трапеза?

Няма домакиня, която да не желае да направи всеки празник запомнящ се и красив. Затова е толкова важно да намерите подходящите и вкусни решения, които да добавите на празника си. В днешната статия ще ви припомним кои са те, за да може да се насладите на пълноценна храна, добро изкарване и красиви моменти заедно.

Задължително изберете свежите плодове и зеленчуци

Обикновено празничните маси са пълни с множество разнообразни храни, които много често са доста тежки, мазни или пък в голямо количество. Затова едно от най-добрите решения е да се насладите на Kaufland свежест, където има плодове и зеленчуци за вашата трапеза.

Ако не знаете, как да изберете правилните, може да се насочите към брошурата на магазина, за да откриете промоциите или пък сезонните предложения. По този начин ще успеете да направите една голяма купа, която да сложите на масата и всеки да има достъп до нея.

Ако сте решили да направите нещо по-интересно, е добре да помислите за допълнителна обработка на плодовете или зеленчуците. Тук може да изберете морковена торта или пък десерт, в който основно да има плодове. Заложете на плодова салата или пък направете смутита за цялото семейство. Няма да сбъркате с нито едно от тези избори, дори за междинните хранения.

Най-важното е винаги да избирате свежите и качествени плодове и зеленчуци, които да ви предоставят необходимите витамини и свежест, от която имате нужда. Провереният доставчик ще ви гарантира за всичко това, както и вкуса на току що откъснати от градината.

Заложете на качествен и вкусен хляб

Хлябът е изключително традиционна българска храна, която почти винаги присъства на масата в обикновените дни на всяко семейство. Истината е, че за нас той означава много повече от поредната храна, с която ще се нахраним. Хлябът е най-святото и вкусно решение, което може да поставите на своята трапеза и през идните празници.

Ако искате да вземете добре изпечен, който отвътре е на хубави шупли и се топи в устата заложете на качествен хляб. Важно е да имате място, на което може да разчитате, че ще направи за вас голямо разнообразие от различни печива, които имат място не само на вашата празнична трапеза, но и в ежедневието.

Ако сте решили да направите хляба у дома сами не забравяйте, че е важно да използва истински продукти и много любов. Заложете на хубава жива мая и месете интензивно. Накрая оставете тестото да си почива, за да може да втаса добре преди да го поставите във фурната за 20-30 минути. Ако правите хляб, му сложете резки с нож, за да добие точната форма.

Обикновено празниците могат да бъдат много стресиращи, затова е добре да спестите усилията си като се доверите на вече приготвените тестени изделия. Изберете подходящия хляб, с който да допълните останалите основни ястия, които сте успели да приготвите.

Ако искате нещо свежо на трапезата, заложете на добре подбраните плодове и зеленчуци. Независимо как сте решили да ги имплементирате на масата, е добре да заложите на качеството и познатия вкус от градината. Какви са любимите ви плодове и зеленчуци и кое е тестеното изделие, което винаги има в дома ви?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram