Какво кожено яке да изберете? Разгледайте най-актуалните модни тенденции за мъже

С идването на по-топлото време, дойде и времето за пролетен стил. Независимо дали сте повече фен на спортното облекло или на по-елегантното, коженото яке е добър вариант и за двете. Тук сме подбрали актуалните модни тенденции за този сезон. Ще ви запознаем повече с цветовете, сред които можете да избирате, както и с актуалната дължина на якетата. Включили сме и няколко идеи кои якета с кой стил могат да се комбинират.

Любители ли сте на класическите мъжки кожени якета?

През този сезон класическото черно кожено яке остава на мода. То е много подходящо за разнообразни стилове на обличане. Може да се носи с дънки или с панталон и позволява да се комбинира с разнообразие от цветове. Моделите на мъжки кожени якета, актуални за този сезон, са по-вталеното черно кожено яке и стандартното право кожено яке, като ще намерите основно изчистени от много орнаменти варианти. Има различни варианти за яка на якетата, което дава допълнително разнообразие в избора. Според яката можете да комбинирате добре и за различен стил.

Друга класика за този сезон, която е почти винаги на мода е кафявото кожено яке във вариациите светло, тъмно и по-наситено млечно кафяво. При кафявите якета има и възможности с повече орнаменти, но основно тенденцията пада на класическите изчистени кафяви кожени якета. Сред тях ще откриете чудесни възможности за по-елегантен стил на обличане, тъй като те могат да се вържат и с разнообразие от мъжки панталони. Възможни са и преливащи комбинации от няколко кафяви цвята, но най-актуално си остава едноцветното кафяво. Тук отново има интересни вариации на яките.

Предпочитате ли различните и по-нетрадиционни кожени якета?

Освен стандартните цветове за мъжки кожени якета, този сезон ще откриете и няколко по-нетрадиционни цвята. Това са различни вариации в оранжевата гама, както и в зелената и синята. Тях можете да комбинирате чудесно и с по-спортен стил на обличане. Освен маратонки, комбинацията им с класически дънки е чудесна. Възможни са и по-смели варианти. Например комбинация с по-елегантни обувки в нетрадиционен стил и цвят и интересни дънки, за постигане на спортно-елегантен стил.

Тук е интересно, че освен стандартните модели, ще откриете и доста различни и по-нетрадиционни. Например кожено яке с джобове тип риза и по-скоро пo-негладка кожа. Друга интересна възможност е кожено яке с релеф тип по-спортно яке, като има варианти за релеф на цялото яке или например само на ръкавите или половината от предната част на якето. Това ви дава още повече възможности за комбинация с всякакъв стил и алтернативен цялостен тоалет.

Повече за дължината на мъжките кожени якета този сезон

През този сезон най-модерно остава късото кожено яке. Можете да откриете варианти за малко по-удължен черен или кафяв модел, но те не са толкова актуални. А и късата дължина наистина дава повече възможности за комбинации, за да сте неустоими през този сезон. Тя е актуална както за по-спортен стил, така и за по-елегантен.

Като цяло мъжкото кожено яке е чудесен избор за пролетния сезон и ви дава възможност да правите разнообразни комбинации, да се чувствате уверени и да се радвате на любимия ви стил.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram