Какво значение има броят линии при ротативките

Ако се интересувате от слотове, вероятно знаете, че една от основните техни характеристики са броят печеливши линии. Много играчи следят за този показател, преди да изберат ротативка, която да стартират. И докато в Betenemy можете да откриете разнообразие от безплатни казино игри с 20 линии онлайн, струва си да засегнем по-детайлно този въпрос и да обсъдим какво значение имат печелившите линии при слотовете.

Какво представляват линиите при различните слотове?

5, 10, 20, 40, 100 линии – има слотове с различен брой. Тук не се наемаме да казваме кой вариант е най-добър, защото това е субективно – различните играчи предпочитат различни опции. Някои залагат на класически избор като Super Hot 20, докато други се обръщат към алтернативни варианти. Всичко зависи от стратегията и предпочитанията на потребителя.

Обяснено най-просто, линиите при ротативките определят дали разположението на символите върху барабаните ще доведе до печеливша комбинация. Ако имаме поне три символа върху някоя от линиите, например, това следва да доведе до печалба. В настройките на всяка една ротативка можете да видите кои са печелившите линии при нея и кога следва да очаквате успех.

Също така следва да знаем, че определянето на печалба при едно завъртане зависи и от броя на печелившите редове. Както се досещате, колкото повече са те, толкова по-голяма би била печалбата. Тя се формира след като съберем всички печеливши комбинации и тази бройка се умножи по поставения залог на линия.

Тук трябва да отбележим, че при слотовете печелившите линии могат да бъдат фиксирани и променливи. В първия случай ротативката изисква да залагате на всички налични линии, докато при променливите можете сами да определяте с колко брой линии да играете. Например, ако разполагате с 20 променливи линии, можете да изберете да играете на само 5 или 10 от тях.

Как линиите се отразяват на волатилността?

Може да се каже, че броят на линиите при слотовете не се отразява на тяхната волатилност. Под волатилност разбираме колко често изплаща печалба дадена ротативка и с каква големина. Слотове с ниска волатилност, например, изплащат по-рядко, но с по-големи печалби. И обратното.

Не очаквайте обаче броят печеливши линии и техният вид да се отразят на волатилността. С времето е установено, че това няма да се случи.

Най-популярните игри с 20 линии

Слотовете с 20 печеливши линии са едни от най-харесваните от страна на потребителите. Вече споменатата от нас 20 Super Hot на Amusnet Interactive е пример за това. Тя е типична плодова ротативка, която се нарежда сред най-популярните в България.

Сред други популярни слотове с 20 линии можем да споменем заглавия като Gonzo’s Quest, Age of Troy, Halloween, 20 Super Dice, Amazon Queen и други.

Слот с колко линии да избера?

Както посочихме, това е строго индивидуално и зависи от личните ви предпочитания. Както броят линии, така и видът им е субективен въпрос и изборът тук зависи от цялостната ви стратегия за игра. Нашият съвет е да изпробвате различни варианти и да видите какво работи за вас.

„Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram