Заселиха кукли в безлюдно село

Жителите на малко селце на отдалечения японски остров Шикоку може да ви шокират. Мястото е домакин на стотици страховити кукли, а причината ще ви изуми. Куклите всъщност са опит село Нагоро да остане „населено“!
 
Куклите се появиха навсякъде, в училищата, чакащи на автобусни спирки, в кафенета и дори на строителни обекти.


 
Създателят им Цунами Айоно, е изработил куклите по образ на действителни хора, които са живели в селото и оттогава то се е превърнало в гореща туристическа точка, известно е и като Селото на плашилата.
 
Туристи се тълпят, за да прекарат известно време в Нагоро, въпреки че казват, че е малко страховито.


 
Рецензентът на Google Гарет Морис каза: „В равни части завладяващо, трогателно и страховито, селото на плашилата е почит към бившите жители на това сега почти изоставено планинско село. Планинските пътища правят пътуването до него настръхващо, въпреки че определено си заслужаваше да се види.“

„Това село е… Не знам. Концепция между страшно, странно, спокойно… Ще видите десетки плашила по пътя към центъра на селото. Поставени там, където обикновено хората правят разни неща. Цяла стая е изпълнена с „не-хора“, които четат, спят или говорят помежду си. Най-странната част е училището. Всичко е чисто и добре поддържано от местните жители, но виждайки сградата, със сенки през прозорците, които гледат навън, без никакъв звук освен реката и цикадите,“ коментира посетител.
 


Нагоро е бил на ръба да се превърне в призрачен град, като в селото са останали около 10 души. Сега основните му местни жители са възрастни хора и се твърди, че бебе не се е раждало в района повече от 20 години.

Куклите на Цунами започват като нещо незначително, но във времето придобиват собствен живот.
 
„Винаги съм правила кукли като хоби. Никога не съм мислила, че хобито ми ще стигне до такъв мащаб. Сега, когато броят на куклите се увеличи, хората от цялата страна и дори от чужбина идват да ги видят. Този град стана много оживен. В селото туристите могат да намерят кукли, седнали на чинове в местното основно училище. Германски телевизионен журналист също е забелязан да чака автобус, след като документира странните характеристики на селото преди няколко години. Нямах за цел куклите да превъзхождат по брой истинските хора, но тъй като селото ставаше все по-посещавано от туристи, същото се случи и с „плашилата“, каза изобретателката им.

Превод: GlasNews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram