„Мис България“ 2022 Александра Кръстева учи архитектура и сбъдва мечтите си

Преди няколко дни всички 16 участнички в най-престижния конкурс за красота гостуваха в студиото на „На кафе“ по Нова телевизия, а новоизбраната победителка и нейните две подгласнички разказаха повече за конкурса и споделиха емоциите от представянето си.

Деветнадесетгодишната Александра Кръстева от столицата грабна титлата „Мис България” за 2022г.

Церемонията се проведе в четвъртък вечерта. Подгласнички на победителката станаха „Мис Шумен” Никол Иванова, „Мис Пловдив” София Папукчиева, „Мис Бургас” Йоана Стефанова.

„Мис Варна” Яна Стоянова пък получи титлата „Мис България интернешънъл”.

16-те участнички бяха бяха избрани в регионалните конкурси в цялата страна и подбрани от жури предвождано от Ирина Папазова, организатор на конкурса. кандидатките за титлата дефилираха в три кръга. – в ежедневно облекло, в бански костюм и в официални рокли.

„Изобщо не очаквах да изберат мен. А момичетата се зарадваха за мен“, разказа „Мис България 2022“, която е първа година студентка със специалност „Архитектура“ във Висшето строително училище „Любен Каравелов“. Тя ще представлява страната ни на следващия конкурс в Грузия.

Двете подгласнички на Александра – Никол Иванова и София Папукчиева също разказаха повече за себе си и за мечтите си за бъдещето.

Никол е ученичка в 12 клас в Шумен в едно от елитните училища на града – Средно училище „Сава Доброплодни“  с интензивно изучаване на езици и софтуерно инженерство. Често е във фитнеса.

София е от Пловдив и работи като треньор по художествена гимнастика. Същевременно учи „Педагогика на физическото възпитание“ в Пловдивския университет. Мечтае да се реализира професионално в тази област и да отвори собствен клуб в родния си град.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram