Как беше забранен конопът

1. Един декар коноп произвежда толкова кислород, колкото 25 акра гора.

2. Отново, един декар коноп може да произведе същото количество хартия като 4 акра дървета.

3. Докато конопът може да се превърне в хартия 8 пъти, дървото може да се превърне в хартия 3 пъти.

4. Конопът расте за 4 месеца, дървото за 20-50 години.

5. Канабисът е истински уловител на радиация.

6. Канабисът може да се отглежда навсякъде по света и се нуждае от много малко вода. Освен това, тъй като може да се предпази от насекоми, не се нуждае от пестициди.

7. Ако текстилът, изработен от коноп, стане широко разпространен, пестицидната индустрия може да изчезне напълно.

8. Първите дънки са направени от коноп; дори думата „KANVAS“ е името, дадено на продуктите от коноп. Конопът също е идеално растение за направата на въжета, въжета, чанти, обувки, шапки.

9. Намаляване на ефектите от химиотерапията и радиацията при лечението на канабис, СПИН и рак; Използва се при най-малко 250 заболявания като ревматизъм, сърце, епилепсия, астма, стомах, безсъние, психология и заболявания на гръбначния стълб.

10. Белтъчната стойност на конопеното семе е много висока и двете мастни киселини в него не се срещат никъде другаде в природата.

11. Конопът е дори по-евтин за производство от соята.

12. Животните, хранени с канабис, не се нуждаят от хормонални добавки.

13. Всички пластмасови изделия могат да бъдат произведени от коноп, а конопената пластмаса е много лесна за връщане в природата.

14. Ако каросерията на колата е направена от коноп, тя ще бъде 10 пъти по-здрава от стоманата.15. Може да се използва и за изолация на сгради; Той е издръжлив, евтин и гъвкав.

16. Сапуните и козметиката, направени с коноп, не замърсяват водата; Така че е напълно природосъобразен. В Америка през 18-ти век производството му е било задължително и фермерите, които не произвеждат, са били затваряни. Но сега положението е обратното. ОТ КЪДЕ?-W. Р. Хърст е собственик на вестници, списания и медии в Америка през 1900-те. Имаха гори и произвеждаха хартия. Ако хартията беше направена от коноп, той можеше да загуби милиони.

-Рокфелер беше най-богатият човек в света. Имаше петролна компания. Биогоривото, конопеното масло, беше, разбира се, най-големият му враг.

-Мелън беше основен акционер на компанията Dupont и имаше патент за производство на пластмаси от петролни продукти. И индустрията на канабиса заплашваше пазара си.

-По-късно Мелън става секретар на хазната на президента на САЩ Хувър. Тези големи имена, за които говорихме, решиха на срещите си, че канабисът е враг. И го елиминираха. Чрез медиите те са врязали марихуаната в мозъците на хората като токсичен наркотик, заедно с думата марихуана. Наркотиците за канабис бяха изтеглени от пазара, заменени от химическите лекарства, използвани днес.За производството на хартия горите се изсичат.

Интоксикацията с пестициди и рак се увеличава.И тогава напълнихме света си с пластмасов боклук, вредни отпадъци.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram