9-годишният Теди от Стара Загора и родителите му сега разчитат единствено на дарители

Малкият Тео трябва да премине през тежка и скъпоструваща ортопедична операция на двете тазобедрени стави през януари 2023 г., а семейството му има нужда от подкрепа!

Теодор, който е на 9 години, е с диагноза „Детска церебрална парализа квадрипареза и хидроцефалия“.

Преди година, при изследване със скенер, е открита луксация на тазобедрените стави, която трябва да се коригира оперативно.

Родителите се насочват към ортопедична клиника „Шпайзинг“ във Виена и получават оферта за операции на двете стави на стойност 24 300 евро. Планирана е и датата за прием – 17.01.2023 год.

Семейството на Тео подава в НЗОК заявление за финансиране на лечението, но получава отказ с мотива, че лечението може да се извърши в България.

Родителите обаче не смятат да се откажат и стартират дарителска кампания.

Семейството на момчето отправя зов за помощ и към гражданите на Казанлък, и читателската аудитория на сайта ни Presstv.bg, за да бъде събрана час по-скоро така необходимата сума за операцията в чужбина:

„Скъпи дарители, бихме искали да ви помолим за Вашата помощ! Преминаваме през най-трудния момент в живота ни и без Вашата подкрепа няма да се справим! Въпреки диагнозите Тео е едно усмихнато и изпълнено с радост дете. Сега му предстои тежка и скъпоструваща ортопедична операция, а след това ще има нужда и от дълга рехабилитация. Без вас няма да успеем, благодарим ви от сърце!“

https://dmsbg.com/25029/dms-teo/?fbclid=IwAR1pIBw5EJSVtq0V1ASOtAC2JkMHA8H8JDRKBvozn8IKUpn7dXU9B2f6F6A

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram