Блокирано е движението по АМ „Тракия“ до Стара Загора

Движението по АМ „Тракия“ в района на Стара Загора е спряно. За втори ден гневни земеделци блокираха движението по аутобана.

Полиция отбива движението по обходни маршрути на Чирпан и Нова Загора.

И днес земеделците блокираха основни пътища в страната. От няколко дни тежка техника е разположена на десетки пътни артерии, съобщи Нова телевизия. Днес протестите ще продължат до 14 ч., в петък продължителността им се предвижда да бъде увеличена, а в събота и неделя пътища няма да бъдат блокирани.

По думите на Димитър Мачуганов, бивш заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, протестите продължават, тъй като предложението на правителството е незадоволително за земеделците. „Никога не е ставало въпрос за 500 милиона. Нека да бъдем коректни. Бюджетът, който евентуално ще посрещне малките и средните като най-нуждаещи се е някъде около 300 милиона“, посочи той.

Протестиращите земеделци са категорични, че блокадите ще продължат, докато бъде намерено решение на проблема: „Министърът просто ни прави на маймуни. Има и други начини, които не са красиви. Ако искат да го направим, може да го направим.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram