Шипка негодува срещу транспорта

Острите проблеми с междуселищния транспорт са споделили жители на Шипка на среща с депутата от ГЕРБ-СДС Илиана Жекова, разказаха за Пресс ТВ присъствали на сбирката. Срещата преди два дни се е провела по инициатива на народната представителка, придружавана от председателя на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов.

На нея пътуващите до Казанлък и обратно шипченци са изказали силно неудовлетворение от транспорта – намалените курсове и по-конкретно първият в 5.40 часа сутринта и последният късно вечер, които вече не са в разписанието и които ползват работещите в предприята на общинския център. Тази липса поставя хората в шах и ги принуждава да търсят други начини да се доберат до работните си места.

Увеличената цена на билета също е била сред поставените проблеми, както и замяната на големите автобуси с бусчета, където на шипченци се налага да се тъпчат.

В Шипка и Шейново брожението вече стигнало до предприемане на подписка против неадекватния транспорт, която да бъде депозирана в община Казанлък, узна още Пресс ТВ.

Проблемите възникнали в средата на февруари, когато досегашният превозвач „Кумакс Инвест“ бе заменен с „Детелина Дрита“, конкретизират шипченци.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram