Ученик спаси кръста в Павел баня 

И тази година не липсваха смелчаци, които да скочат във водите на река Тунджа край Павел баня за ритуалното спасяване  на Светия кръст. Светинята извади 18-годишният Никола Кисьов от гр. Павел баня, който участва за втори път. “Скачам за здраве и си пожелавам здраве!” заяви веднага след изваждане на Светия кръст Никола, който все още е ученик,  и в летните месеци работи като спасител. Лично от кмета той получи парична награда с пожелание за здраве и благоденствие през Новата 2024 г. 

“Да са живи и здрави имениците! Да се множи доброто около всички ни и да гледаме само напред с Божията помощ! Нека е успешна годината за всички ни!”, пожела кметът Иса Бесоолу. 

Днес в община Павел баня повод за почерпят за своя имен ден имат 77 жители с името: Йордан, Йордана, Йорданка, като 25 от тях са от града. Най-възрастният именик днес е дядо Йордан от Павел баня, който е на 98 години. Празнуващите с производни на неговото име на територията на цялата община са 82 души, от които 28 живеят в гр. Павел баня. “На всички тях желая хубав празник и много здраве!”, каза още кметът Бесоолу.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram