Трима независими ще атакуват кметствата на Крън, Енина и Овощник

Три инициативни комитета за издигане кандидатурите на независим кмет са регистрирани в Общинската избирателна комисия (ОИК) за ден. Комисията започна работа миналата събота и през вчерашния ден е приела документите на трима претенденти за кметския стол в град Крън и селата Енина и Овощник.

Пръв с решение на ОИК е регистриран Инициативен комитет в състав от петима избиратели от с. Овощник, представляван от Християна Христова, за издигане кандидатурата на Георги Данев за независим кандидат за кмет, заведено под № 1 от 11.09.2023 г. в регистъра на инициативните комитети за издигане кандидатурата на независим кандидат в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г. Данев е секретар на местното читалище и за втори път ще опита да се бори за кметското място, преди 4 години той беше кандидатът на ГЕРБ, но не успя да преодолее конкуренцията на БСП и нейния кандидат Иван Колев.

Под № 2 от 11.09.2023 е заведено в ОИК заявление за регистрация на Инициативен комитет от гр. Крън, представляван от Елена Христова, за издигане кандидатурата на Тодор Малаков за независим кандидат за кмет. Той е служител на МВР и ще пробва да смени попрището, заставайки начело на най-младия български град.

Към втори мандат се е запътила и досегашната кметица на Енина – Димитрина Дончева. В нейна подкрепа е регистриран Инициативен комитет, представляван от Деляна Балканска. След първи и успешен мандат Дончева този път ще се яви като независм кандидат, преди 4 години тя бе издигната от АБВ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram