Трима казанлъчани стават депутати

Трима депутати ще имат коалиция „ГЕРБ – СДС“ от 27 МИР – Стара Загора, сочи окончателното разпределение на мандатите на народните представители, публикувано в сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). ПП „Продължаваме Промяната“ и ПП „Възраждане“ ще имат по двама депутати от област Стара Загора.

От ДПС, „БСП за България“, „Демократична България-обединиение“ и „Български възход“ остават с по един представител в законодателния орган.

От листатата на „ГЕРБ-СДС“ влизат бившият образователен министър Красимир Вълчев, както и депутатите в последните няколко парламента Маноил Манев и казанлъчанката Илиана Жекова. От ПП „Продължаваме Промяната“ народни представители ще бъдат Радослав Рибарски и Радослав Василев. От ПП „Възраждане“ в 48-то НС влизат Искра Михайлова и Димитър Пашев, който ще смени учителската си професия с тази на законодател.

Избраници от Стара Загора ще бъдат още бившият социален министър от квотата на „БСП за България“ Георги Гьоков, ДПС-Халил Летифов от Казанлък, „Български възход“ Николай Благоев, „Демократична България- Обединение“- Атанас Славов.

Това ще са бъдещите народни представители от Старозагорски регион, ако участващите в два района не изберат да влязат от друг избирателен район.

На изборите на 2 октомври в областта ГЕРБ – СДС станаха лидери с 26,35 на сто, следвани от „Продължаваме Промяната“ с 19,51 процента. Трети станаха „Възраждане“ с 12,46 на сто. Четвърта политическа сила в областта е „БСП за България“ с 11,42, следват ДПС – с 10,06 процента и „Демократична България – обединение“ с 4,99 на сто, а „Български възход“събра 4,84 процента от предпочитанията на гласоподавателите.  

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram