Тодор Тилев с поредна награда, този път от Страната на изгряващото слънце

Бронзов медал от международния фотоконкурс в Токио /TIFA 2023/ спечели Тодор Тилев – роденият в павелбанското село Турия фотограф и живеещ в Ирландия фотограф. За това съобщи неговата сестра Милена Тилева.

Той е единственият фотограф, представил България в категория „професионалисти“, който е отличен с медал. Любител е, но през цялата 2023 г. се състезава в категория „професионалисти“. Тилев дебютира с портфолио, което се състои от 18 снимки.

Фотосите са част от проект, наречен „Забравени“. Тилев посещава много изоставени села в Родопите, които са отдалечени и в тях живеят между 1 и 15 души. Разположени са в много красиви и непокътнати от времето райони. Достъпът до селата не е лесен, особено последните 5-10 км. В търсене на отговора: „Защо тези хора продължават да живеят по тези места, когато просто са откъснати от цивилизацията?“, става ясно, че тяхната философия е: „Цял живот сме живели тук и ще останем тук, докато умрем“.

Тодор Тилев е носител на множество награди. Снимките му са публикувани по цял свят. За последните няколко години той е спечелил стотици състезания и награди на национално и международно ниво. Негови снимки са включени в пощенски картички, календари, образователни курсове, уебсайтове, вестници, телевизия, списания и галерии.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram