С карнавално шествие и грандиозен концерт на Ивана завърши Празникът на розата и минералната вода в Павел баня (галерия)

Широк интерес и тази година предизвика кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти и обичаи „Селски дворове”, в което участваха представители от всички села в общината. То се провежда в последния ден от Празника на розата и минералната вода.

Кметът Иса Бесоолу и гостите на общината посетиха “домовете” на жителите на всичките 12 села от общината, като “влязоха” и в дворовете на СУ „Христо Ботев” – гр. Павел баня, и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство – гр. Павел баня. Своеобразните домакини бяха приготвили различни ястия и ръкоделия, за да посрещнат гостите си. Пяха се и много песни от местния фолклор. За радост на всички, дошли в Павел баня, в „Селските дворове” имаше и много деца, които редом до своите баби и дядовци, майки и бащи, по неподправен начин представяха родното си място. „Това е Община Павел баня  – наниз от традиции, обичаи, разбирателство и приятелство между хората, които най вече не спират да възпитават децата си и да им предават духа на родните бит и култура”, с тези думи кметът Иса Бесоолу се обърна към гостите си, докато самите те „надникваха” в кулинарните тайнства на павелбанските села.

В 20:00 часа площадът пред лятната сцена в Павел баня се оказа тесен за всички, дошли да видят колоритността на участниците в карнавалното шествие. То бе водено от Царица Роза Гергана Георгиева и Царя на минералната вода Цветомир Георгиев, следвани от Чудомирови герои. След тях дефилираха децата от ДГ „Синчец” – гр. Павел баня, ФА „Детелини”, Зумба клубове с инструктори от Павел баня и Казанлък, представителни блокове от двете училища в Павел баня – СУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, представители на пенсионерските клубове и читалищата в 13-те населени места в общината, кукерски състави и ученици от групите по интереси към ОУ „Христо  Ботев” – с. Александрово, ОУ „Генерал Скобелев” – с. Скобелево, ОУ „Васил Левски” – с. Горно Сахране.

Истински фурор предизвика появата на сцената на Ивана. Концертът й се оказа, че е привлякъл зрители и от съседните на Павел баня общини. След него грандиозната празнична заря бе естествения завършек на вечерта и на тазгодишния Празник на розата и минералната вода.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram