Съд даде 6 месеца затвор на мъж, тиражирал детско порно

По обвинителен акт на Районна прокуратура–Стара Загора е осъден Г.Т., на 56 г. Той е признат за виновен за това, че в края на ноември 2022 г. в Стара Загора е разпространявал чрез мобилен апарат и чрез профил в интернет приложение порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст или лица, които изглеждат като такива. 

Г.Т. е признат за виновен и за това, че е държал 49  видеофайла, представляващи порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст или лица, които изглеждат като такива.

Установено е също, че мъжът държал за себе си и е разпространявал линкове от интернет платформа, които след отварянето им препращат към видеоклипове, съдържащи порнографски материали, за създаването на които видимо са използвани лица ненавършили 18-годишна възраст.

Районният съд в Стара Загора е наложил на Г.Т. наказание от 6 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 2000 лв.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжния съд в Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram