Съветник от ИТН пита кмета за просрочени преписки на строителни предприемачи

Питане, свързано със спазването на сроковете на заведените в общинска администрация срокове от различните етапи на инвестиционния процес, е депозирал до кмета Галина Стоянова новоизбраният общински съветник от „Има такъв народ“ Николай Колев.

Колев уточнява, че по време на предизборната кампания с фирми и техни представители от строителния бранш се натъкнал на оплаквания за проблеми, „спъващи и затормозяващи реализирането на инвестиционните им намерения“. Предприемачите се жалвали пред Колев от драстично просрочване на законово регламентирани срокове за извършване на административни услуги, дейности и процедури от служители на Община Казанлък.  

Съветникът иска да знае броят на всички преписки, колко са просрочени, колко не и с какъв резултат.

Колев се интересува още и дали има решения, които ще прекъснат тази порочна практика в ръководената от Галина Стоянова Община Казанлък. Той пита и дали има ВрИД на позицията „главен архитект“ и как е поставен там, докато тече конкурса за избора на нов.  

Отговорите Николай Колев следва да получи на следващото редовно заседание на Общинския съвет в Казанлък идния петък.

В 37-членния състав на колективния орган ИТН са една от трите нови формации, освен системните партии и „Алтернтива на гражданите“. Партията ще бъде представлявана през следващите четири години от двама съветника – Живка Железова и Николай Колев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram