Семейство осинови щъркел. Чочко яде с вилица (видео+снимки)

Всяка вечер на трапезата на семейство Венета и Милко Момчилови от павелбанското село Търничене има специално място за щъркела Чочко. Така е вече 5-6 години, откакто за първи път дългокракият красавец се престрашил да гостува в дома им, разказа за Пресс ТВ дъщерята на семейството Камелия Кънчева. Не само място, но и прибори се сервират за Чочко, уточни тя.

Птицата се появила в двора на красивия дом на Момчилови преди години и първо започнала да похапва от дажбата на котките. Вероятно усетил, че е попаднал на гостоприемни хора, обичащи животните, щъркелът започнал да се приближава полека-лека към трапезата, докато Момчилови вечеряли. Те от своя страна го насърчавали и го черпели от храната си. Стопанинът дори започнал да му подава хапки с вилица, а червеноклюният с удоволствие я приемал. Докато се сдобил със собствена вилица и име – кръстили го Чочко.

Чочко отдавна е част от семейната идилия и не пропуска вечеря.

Хората се опитали да разберат къде е гнездото му с щъркелчетата наоколо, но не успели. След това спрели да търсят, защото важното е, че Чочко си пристига у тях всяка година и си търси човешкото семейство, където се чувства част от Момчилови.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram