Сдружение „Бъдеще за децата“ връчи едноименните си Годишни награди 2022‘

На стилна церемония в залата на Театър „Любомир Кабакчиев“ – гр. Казанлък, Сдружение „Бъдеще за децата” раздаде едноименните си награди за шести път.

„И тази година, нашата цел бе да покажем онези граждани, хора с големи сърца, които са допринесли със своя труд и загриженост за децата на Казанлък. Да поощрим тези, които са способствали животът им да бъде по-щастлив и средата, в която израстват по-добро място за живот. Защото доброто е тук! Случва се!“, посочват от Сдружението.

Бяха връчени призове в категориите – Цялостен принос, Бизнес с кауза и Приятел на детето.

Мая Стоянова – НЧ „Искра“

„Всичко, което правим за децата в този град, го правим заедно – в екип! Радвам се, че сдружение „Бъдеще за децата“ успя да осъществи инициативата си тази година и Празникът на Доброто се върна. Защото се събираме, за да празнуваме живота и успехите на децата ни, и делата в името на тяхното щастие. Благодаря Ви!“ Това бяха думите на Лилия Цонкова, заместник-кмет на община Казанлък, която връчи статуетката за Цялостен принос на Спортен клуб по лека атлетика „Пендарева“. Петя Пендарева и нейният екип бяха отличени за цялостната си работа и изключителния си принос в развитието на проекти и инициативи с цел повишаване благосъстоянието на децата, тяхното здраве и възпитание в любов скъм спорта.

В категорията „Бизнес с кауза” наградата получи една от най-големите търговски банки в България за развитието на корпоративна социална отговорност. Каузата „Бъдеще за децата“ е част от социалните програми на институцията над 12 години, благодарение, на което деца и младежи от Казанлък са ползвали безплатна хипотерапия и участие в летни терапевтични лагери.

Статуетката в най-оспорваната категория – „Приятел на детето“, за която бяха получени 9 номинации, намери своето място в ръцете на Мая Стоянова, основател и ръководител на Театралната студия към НЧ „Искра-1860“.

Йоана Йончева – Фильова

Плакети за реализацията на кампании в подкрепа на децата на Казанлък бяха връчени от председателя на организацията – Красимира Димитрова. Със сълзи от радост в очите Краси сподели за емоциите и следите, които е оставила всяка една от кампаниите: На 12 Г клас на ППМГ „Никола Обрешков“ – гр. Казанлък – за доброволчество и реализацията на Благотворителен базар за книги, Деян Симеонов – за кампанията „С маската на Дядо Коледа“ и Фондация „Ангели за България“ – устойчиво финансиране на проекти с цел пободряване живота на децата и техните семейства.

Тази година ръкводството на Сдружението, реши да връчи и още едно специално отличие – на „Ротари клуб“ – гр. Казанлък, за развитието на устойчиво партньорство и дарителство през годините. Наградата бе приета от Президента на Клуба в града на розите, господин Ибрахим Качан.

Водещ на Церемонията бе Георги Атанасов, актьор при Общински театър „Любомир Кабакчиев” – гр. Казанлък. Всички гости на събитието имаха възможността да се насладят на изпълненията на талантливите деца от Театрална формация „Нашенци“, Клуб по спортни танци „Роза”, Балет „Дива Денс“ и Вокална студия „Искрица“.

Формулярът за Номинации бе достъпен за цялата общественост до края на месец май и всеки желаещ можеше да изпрати вдъхновяваща история за човек, фирма или организация. Комисията за избор на наградените, бе в състав от петима души – членове на Общото събрание, Управителния съвет и Председателя на сдружение „Бъдеще за децата“. В рамките на един месец бяха получени общо 22 номинации.

Треньорите по плуване Виктория Колева и Теодора Петкова с Христослава Колева

Всички номинирани за тазгодишната Награда получиха Удостоверение за принос от „Бъдеще за децата“. А те са: Мария Славова, председател на МЦР „Взаимопомощ“, СКП „Траяна“, Валя Костова – музикален педагог, Белла Моллова – психолог към ОУ „Паисий Хилендарски“, Милена Шалаби – сладкар и доброволец, ОУ „Мати Болгария“ – гр. Казанлък, ДГ „Слънчице“ – гр. Казанлък, ДГ „Буратино“ – гр. Казанлък, Йоана Георгиева Йончева – Фильова, Антон Антонов – кмет на с. Горно Черковище, Донка Гяурова – социален сътрудник в Детска къща – с. Горно Черковище, Валентина Димова – Клуб „Светлини под сенките“, Михаил Кратунков, СНЦ „Терапии асистирани с коне“ – Петя Караниколова, Мирослава Енева.

Всички ТЕ приеха поздравленията и аплодисментите на гостите в залата и обещаха, че ще продължат да бъдат приятели на децата.

Сдружение „Бъдеще за децата“ учреди едноименната награда през 2015 година, с цел да стимулира дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата – „За децата на Казанлък!”. И най вече, да засвидетелства своето уважение към всички хора – приятели на децата. Общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци, които по един или друг начин са подкрепили децата в града на розите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram