Радослав Георгиев вече е почетен гражданин на Мъглиж

Националният състезател по борба в класическия стил, категория до 130 кг., бе удостоен със званието Почетен гражданин на Община Мъглиж с решение на Общинския съвет от днешния 30 юни. На официална церемония по награждаването му на тържествената сесия на местните старейшини почетните символи на Радослав Георгиев връчи кметът на общината д-р Душо Гавазов. Ето какво написа по този случай д-р Гавазов във Фейсбук:

„Днес 30.06.2022 год., един достоен млад човек и доказал себе си спортист, Радослав Пламенов Георгиев, спечели доверието на Общинска администрация, Общински съвет, а сигурен съм, че и на голяма степен от жителите на Община Мъглиж и получи званието,, Почетен гражданин на Община Мъглиж”! Като Кмет и Човек, уважаващ човешките добродетели желая на Радо много здраве, спортни и семейни успехи и нека продължава да бъде ярък пример на подрастващите в борбата им за реализация в живота! Дерзай, Радо! Ти знаеш и можеш!“.

Родът и корените на Радослав Георгиев са от мъглижкото село Ветрен, а постиженията му с националния отбор на големите спортни форуми, включително световни и европейски първенства, са повод Община Мъглиж да го удостои със званието Почетен гражданин. Радослав е шампион на България в своята категория за поредна година и част от състава на старозагорския „Берое“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram