Пътят и велоалеята до Копринка стартираха след 4 години усилия по подготовката на проекта

Ритуална първа копка бе направена днес за реконструкция на общинския път и изграждане на велоалея от град Казанлък до село Копринка.

Кметът Галина Стоянова посочи, че от 2020 г. е извървян дълъг път от административни процедури, със сериозен труд: „За да се промени или направи ПУП, да получи разрешение, още повече – с обекти на културното наследство, чужда държавна собственост, горски фонд… Всичко това изискваше много работа!“, разказа Галина Стоянова и благодари за ежедневния труд на администрацията и нейния ръководен екип. Тя обърна внимание, че целенасочената работа не е прекъсвала, въпреки честите смени на правителства и министри. „Не трябва да се подценява ролята на усилията да прокараш един документ до крайната му фаза!“, заяви Кметът на Казанлък. „Тези пари са събирани стотинка по стотинка!“, отбеляза Галина Стоянова. „Сто процента ресурсът за този обект е от местния бюджет, от парите на нашите съграждани!“, посочи още тя и пожела успешна работа по изграждането на новия път.

Председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов припомни защо изпълнението на проекта се е забавило: „Проучване, което показа, че надлезът към „Арсенал“ и „Катекс“ всъщност трябва да бъде ремонтиран незабавно, защото е опасен за преминаващите и трябваше да направим приоритетно това, което беше най-спешно.“, сподели той и пожела на сегашните казанлъшки деца да стигат до язовир „Копринка“ по-бързо по новия път.

Празничното събитие, което дава начало на обновяването и съпътстващото изграждане на велоалея е финал на изключително дълги административни процедури и съгласувания с редица институции, неотклонно изминати от екипа на Кмета Галина Стоянова, с подкрепата на общинските съветници.

Водосвет за здраве и късмет по пътя отслужиха казанлъшки духовници.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Пътят и велоалеята до Копринка стартираха след 4 години усилия по подготовката на проекта

  1. Дано тази алея да е нормално широка,за разминаваненадве колелета и по нея да не се сипят камъчета от чакъла наоколо . Да се направи правилно, а не както тази която е за Шипка – там само едно колело може да мине ако не е засипана с камъчета .
    Наслука на майсторите!

Comments are closed.