Празник с награди и подаръци в ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“

По традиция 24 май в ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ започна с празнично утро. Пред паметника на светите братя, в двора на Гимназията, в знак на признателност, бяха поднесени венци и цветя.

16 ученици с принос за издигане авторитета на Гимназията получиха грамоти и подаръци. Отличията бяха връчени за постигнати високи резултати на Областния кръг на олимпиадата по история и цивилизации, по английски език и по философия, както и в Националния кръг на международното състезание KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Наградени бяха и ученици с отличен резултат в Националното състезание по немски език.

В програмата за празника бяха включени българска ръченица, песента „Аз съм българче“ и изпълнение на класическа китара на Мариян Минчев от 8.б клас. В Деня на най-светлия празник в календара на българина – този на писменото слово, книжнината и славянската писменост и култура, гостите на Гимназията се запознаха с резултатите от проектната дейност на обучаващите се в трите профила – „Обществени науки“, „Природни науки“ и „Хуманитарни науки“.

Подаръци за гостите, за педагогическия и за непедагогическия персонал подготвиха учениците от групите по „Занимания по интереси“. Картички, книгоразделители и восъчен мехлем от маслен извлек на невен и лайка получиха гостите и домакините на тържеството.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram