Поредна гавра с ФК „Овощник“!

Гневно обръщение към настоящото ръководство на футболния съюз отправят от клуба на Овощник, който имаше своя шанс да премине в третата дивизия, а община Казанлък да има втори участник в първенството на Трета лига- Югоизточна група. Повод за реакцията е лишаването на отбора от тази възможност. Публикуваме без редакторска намеса позицията от страницата на клуба, адресирана до шефовете на БФС:

НЕ уважаеми ръководители, служители, пия(В/Н)ици в БФС. Поредна гавра с ФК Овощник! Завършихме на първо място в А ОФГ Стара Загора, платихме 1200 лв. за участие в бараж за влизане във В група. Спечелихме първият бараж, загубихме финалният срещу Арда Кърджали 2. Те обаче се отказаха от квотата за влизане. До тук с ретроспекцията.

След като един отбор, спечелил промоция, се отказва от правото си да участва, не означава ли това, че някой друг трябва да влезе на негово място (пресен пример от тази година – отбора на Несебър завърши на първо място в тяхната група, но отказа участие. На тяхно място влиза Черноморец Бургас). Ние сме изявили готовност и желание. Други отбори също са го направили.

Но не, вие големите умове и гении, решихте, че отбора на ФК Овощник нямал сили и възможности и по-добре било, В група да е с 1 отбор по-малко. А като ни взехте 1200 лева за бараж, имахме сили и възможности. Така взехте по 1200лв. от още 5 отбора. Та да питаме, тези над 7000лв., ще ви стигнат ли за пиене, или трябва да ви съберем още. Първо ни изхвърлихте от Футболната федерация, сега ни взимате законното право да минем на по-горно ниво във футбола. Не виждате ли, че след всяко ваше действие против отбора ни, ние ставаме по-силни. Не се закачайте с малките, защото точно те събарят големите (прочетете Давид и Голиат).

ФК Овощник продължава да настоява за спешна промяна в цялата структура на БФС, като започнем от всички ръководни фактори в централата и завършим с тези, с доживотни мандати из структурите по области. Завинаги ваш трън в очите, ФК Овощник!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram